Select/Deselect all list
Click on the keyboard if you do not have the correct keyboard layout.
جغرافیه
شرحمعرفی مختصرکتگوریاسم یا کلمه

منابع آبى ‏افغانستان با درنظر داشت جغرافياى طبيعى و موقعيت کوه هاى آن به سه ‏حوزه آبى ذيل تقسيم نموده ميشود:
۱- حوزه آبى پامير وشمال هندوکش، ‏
۲- حوزه آبى جنوب هندوکش وسفيدکوه،
۳- حوزه آبى هلمند وهريرود.‏

3-در حوزه آبى سوم( هلمند وهريرود) : رودخانه های متعددى در جريان ميباشند که اين ‏درياها عمدتاً از دامنه هاى کوه بابا در مناطق مرکزى کشور سرچشمه ميگيرند. ‏دراين حوزه آبى هم استفاده از آب رودخانه هاى آن به تناسب نياز هاى محيطى محدود ‏بوده و اين آبها بدون استفاده پس از طى مسافت نسبتاً طولانى در خاک افغانستان، ‏وارد کشور ايران شده و مناطق وسيعى را در ولایات های سيستان و بلوچستان ‏وخراسان آنکشور آبيارى مينمايند.‏

‏هلمند وهريرود مهمترين رودخانه هايى ميباشند که درين حوزه آبى ‏درجريان هستند که ما دراينجا بنابر اهميت سياسى و اقتصادى آنها هريکى را ‏به صورت جداگانه و به صورت مختصر مورد بررسى قرار ميدهيم.

از معاونین رود هاروت اند و مربوط  حوزهٔ آبى هلمند و هريرود بوده  که در نزديكي ادرسكن با هم يكجا ميگردند، و به نام رود ادرسكن ياد میشود و پس از مشروب كردن ادرسكن باستقامت شيندند (اسفزار) بصورت قوسي بجريان مي افتد و از غرب و جنوب غرب شيندند گذشته بسوي جيجه بحركت خود ادامه مي دهد.
در قسمت جيجه این رود اسم محلی به خود گرفته بنام رود جیجه ياد مي شود و پس از مشروب كردن منطقه جيجه در جنوب انار دره، بارود كوچك انار دره يكجا شده بنام رود هاروت ياد ميگردد.
دریادریا گزاو، فرسی و اولنگ