Select/Deselect all list
Click on the keyboard if you do not have the correct keyboard layout.
مجمع اللغات
انگلیسیپښتومعنینوعیت کلمهریشۀ لغتتلفظاسم یا کلمه
Meadow

​سانسکرت توری دی د جمن او جلگې مانا ورکوي، په ترکي کې د وچ یا پرته له نیالگي او پرته له ونې په ډول کارول کیږي

​کلمۀ سانسکرت، به معنی چمنزار - سبزه زار که در زبان ترکی به معنی خشک - بدون نهال و درخت استعمال میشود - نام قسمت علیای درۀ سالنگ در شمال کابل که /ولنگ/ هم تلفظ میشود. / هاشمیان

اسم مکان - اسم خاصسانسکریت/o.lang/اولنگ
جغرافیه
شرحمعرفی مختصرکتگوریاسم یا کلمه

منابع آبى ‏افغانستان با درنظر داشت جغرافياى طبيعى و موقعيت کوه هاى آن به سه ‏حوزه آبى ذيل تقسيم نموده ميشود:
۱- حوزه آبى پامير وشمال هندوکش، ‏
۲- حوزه آبى جنوب هندوکش وسفيدکوه،
۳- حوزه آبى هلمند وهريرود.‏

3-در حوزه آبى سوم( هلمند وهريرود) : رودخانه های متعددى در جريان ميباشند که اين ‏درياها عمدتاً از دامنه هاى کوه بابا در مناطق مرکزى کشور سرچشمه ميگيرند. ‏دراين حوزه آبى هم استفاده از آب رودخانه هاى آن به تناسب نياز هاى محيطى محدود ‏بوده و اين آبها بدون استفاده پس از طى مسافت نسبتاً طولانى در خاک افغانستان، ‏وارد کشور ايران شده و مناطق وسيعى را در ولایات های سيستان و بلوچستان ‏وخراسان آنکشور آبيارى مينمايند.‏

‏هلمند وهريرود مهمترين رودخانه هايى ميباشند که درين حوزه آبى ‏درجريان هستند که ما دراينجا بنابر اهميت سياسى و اقتصادى آنها هريکى را ‏به صورت جداگانه و به صورت مختصر مورد بررسى قرار ميدهيم.

از معاونین رود هاروت اند و مربوط  حوزهٔ آبى هلمند و هريرود بوده  که در نزديكي ادرسكن با هم يكجا ميگردند، و به نام رود ادرسكن ياد میشود و پس از مشروب كردن ادرسكن باستقامت شيندند (اسفزار) بصورت قوسي بجريان مي افتد و از غرب و جنوب غرب شيندند گذشته بسوي جيجه بحركت خود ادامه مي دهد.
در قسمت جيجه این رود اسم محلی به خود گرفته بنام رود جیجه ياد مي شود و پس از مشروب كردن منطقه جيجه در جنوب انار دره، بارود كوچك انار دره يكجا شده بنام رود هاروت ياد ميگردد.
دریادریا گزاو، فرسی و اولنگ
 

​ ولسوالی یکاولنگ : این یکی ازولسوالی های ولایت بامیان است . با مرکز بامیان، با ولسوالی درۀ صوف ولایت سمنگان با ولسوالی پنجاب و ولسوالی بلخاب ولایت سرپل هم سرحد است. مرکزولسوالی شهریکاولنگ است. چون بند امیر دراین ولسوالی واقع است بنابران سالانه هزاران تن به شمول سیاحان خارجی ازبند امیردیدن می نمایند که عاید خوبی برای مردم محل ودولت میباشد. محمد ظاهر زهیر والی وقت بامیان که سال ٩٥م ولسوالی حصۀ دوم بامیان را افتتاح کرد ویکاولنگ به دو بخش اداری، حصۀ اول و دوم یکاولنگ تقسیم شد. مشاهیر ولسوالی یکاولنگ سارنوال تورن جنرال عبدالصمد فایق رئیس عمومی ریاست امنیت ملی، غلام علی راسخ معین اسبق وزارت ترانسپورت وهوانوردی ومحمد زمان همدرد را میتوان نام برد. ( دانشنامۀ آزاد – ویکیپیدیا )

ولسوالیولسوالی یکاولنگ