Select/Deselect all list
Click on the keyboard if you do not have the correct keyboard layout.
مجمع اللغات
انگلیسیپښتومعنینوعیت کلمهریشۀ لغتتلفظاسم یا کلمه
Enlightenment, insight, awareness, "the Philosophy of enlightenment"

​رڼا کیدل، ځلیدل، په یو څه باندې پوهیدل، الهام اخستل، لمر راختل، په فلسفه کې «د اشراق فلسفه» په نامه بحث شته دی

اِشراق- کلمۀ عربی، به معنی روشن شدن - درخشیدن - واقف شدن بر امری - الهام گرفتن - برآمدن آفتاب - تابش - طلوع، در فلسفه بحثی بنام «فلسفۀ اشراق» وجود دارد.

درخشیدن و تابش نور:

  • در معنای اصلی، اشراق به معنای درخشیدن نور یا تابیدن آن است، به خصوص نوری که به روشنی و وضوح منجر می‌ شود.مثال: "اولین اشراق نور صبحگاهی، فضای اتاق را روشن کرد."

روشنایی معنوی:

  • در فلسفه و عرفان، اشراق به معنای لحظه‌ای از روشنایی درونی یا درک معنوی است که فرد به حقیقت یا بصیرت جدیدی دست می‌یابد.
  • مثال: "او در لحظه‌ای از اشراق، حقیقت زندگی را فهمید."


مصدر لازم - اسم مصدرعربی/esh.raaq/اشراق
The illuminati, persons who are or who claim to be unusually enlightened

​هغه څوک یا هغه طریقه چې د اشراق د فلسفې پیروي وکړي، اشراقیون د افلاتون د لارې هغه لارویان وو چې د الهام له لارې د حقایقو په درک باندې معتقد وو

اِشراقی- ترکیب عربی و دری، به معنی شخصی یا روشی که از فلسفۀ اشراق پیروی کند - اشراقیون، گروهی از دانشمندان پیرو افلاطون که معتقد به ادراک حقایق از طریق الهام بودند

اسم فاعل - صفتترکیب دری و عربی/esh.raa.qee/اشراقی
کتابخانه آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
نوع محتوادونلود / لینکملاحظاتنویسنده/ لیکوالبخشعنوان
آثار فلسفی، ادیان و مذاهبدونلود/لینک

​نویسنده: عباس کلهر
کتاب اشراقات ربانی در شناخت انسان نوشته‌ی عباس کلهر، در مورد معرفت نفس و مسائل مربوط به آن صحبت می‌کند. نام این کتاب از شریفه و اشرقت الارض بنور رب‌ها اخذ شده است.
منظور از اشراقات ربانی، نورفشانی خدای مربَّی و تربیت او مر نفس راست. بنای بیان این کتاب بر اختصار و ایجاز است از این رو بر خوانندگان محترم است که از تدقیق و تفکر دریغ نکنند چون این مسائل در جهت خودشناسی است از این رو شایسته است تدبر در خور شود. مطالب این کتاب از جمله راه‌هایی است برای درخود فرو رفتن. کتاب‌های معرفت نفس بهانه‌ای بیش نیستند عمده مطلب تدبر و تعمق و دقت اشخاص است که هر کس به قدر خویش و دقت خود می‌تواند طرفی ببندد.
در بخشی از کتاب اشراقات ربانی در شناخت انسان می‌خوانیم:
خدای عالم انسان را از خاک آفرید و برای رشدش روح نباتی به او داد و برای انجام افعال و حرکت روح حیوانی به او داد و برای زندگی صرفا در دنیا این دو روح کافی است.
روح نباتی و حیوانی کافی است که در دنیا زندگی کرد اما خدا اراده فرمود انسان را خلیفه خود کند در روی زمین.
معارف آسمانی را در او متجلی کرد از این رو او را مزین به روح انسانی کرد. روح انسانی به اعتبار قوه بودن و روح الهی به اعتبار فعلیتش.

سایر نویسندگانمذهباشراقات ربانی