Select/Deselect all list
Click on the keyboard if you do not have the correct keyboard layout.
مجمع اللغات
انگلیسیپښتومعلومات بیشترمعنینوعیت کلمهریشۀ لغتتلفظاسم یا کلمه
Islam

تسلیوېدل، غاړه ايښودل، اسلام راوړل، مسلمان کېدل، هغه دين چې رسول الله صلي الله علېه وسلم او نورو نبيانو د خداي له طرفه راوړی دي، د خداي پاک غوره کړی دين ، محمدي دين

«سلام»، «اسلام»،  «سالم»،  « سلیم »، «سلامتی » و «تسلیم» از یک ریشه مصدر عربی اند.
> کسانیکه اسلام را تسلیم و گردن نهادن یا تسلیم مطلق معنی میکنند بدون شک اقدام و توطئه ایست بر علیه اسلام که با لطایف الحیل میخواهند چنین وانمود کنند که تسلیم و گردن نهادن به خداوند است . نوع عوامفریبی است ، به خصوص دسته های به ظاهر مسلمان ولی تروریستی حاضر جهانی است که جوانان را با تحریف کلمات قرآنی در انقیاد  خود می آوردند، این تحریف ها با ریشه لغت همخوانی ندارد.
> در عربی هر لغت باید با ریشه  خود در ارتباط ذات البینی باشد یعنی از یک ریشه باشند، پس لغت «اسلام » از کلمهٔ «سلمه» مشتق شده است. «سلمه» بمعنی « سلامتی»
> حالا کلمات  ذیل را واضح نشان میدهیم که از ریشهٔ سلامتی چگونه به حقیقت می رسیم و از تحریف رهایی می یابیم.
> سلیم: کسیکه سلامتی فکری و جسمی را که دور از آفت و مرض و بیماری  باشد،  می پذیرید. چون انسان خود مختارست.
> اسلم : یعنی داخل شدن در سلامتی و سلامتی گزیدن.
> تسلیم  یعنی نوع سپردن خود را به سلامتی و سعادت و خوشبختی. معنی میدهد . نه اینکه  خود را در انقیاد و قید طراران و تروریستان تسلیم نمودن  تا سبب بهره کشی از آنها شوند.
> اسلام در ذات خود ناجی انسانهاست از قید اسارت ها  و بندگی ها. تسلیم مطلق و گردن نهادن با ریشه لغت همخوانی ندارد.
> هر جایکه اسلام را تسلیم معنی کنند یا شخص فریبخورده و  بیخبر از آن است  در غیر آن از جمله دشمنان قسم خوردهٔ علیه اسلام نجات بخش اند.
> توجه بفرمائید چرا زمانیکه ما به دیگران سلام‌میکنیم خواست تسلیمی طرف را بیان نمی کنیم  بلکه خواست سلامتی طرف را  با کلمه سلام آرزو میکنیم.
> لطفا به لغت « عبد » مراجعه کنید
> به اهتمام مسعود فارانی

اسم معنیعربی/es.laam/اسلام
Islam Abad

​په پاکستان هېواد کې یو ښار دی او د دې هیواد پلازمېنه هم دی

 

نام شهری در شمال شرق راولپندی - پایتخت پاکستان​ (اسم مرکب)

اسم خاصترکیب دری و عربی/es.laam.aa.baad/اسلام آباد
Islamic fanaticism, a person who attempts to implement Islamic values in all spheres of life

​په اسلامي عقیده کې افراط کول، په دین پورې ډېر نښتل

 

​زیاد مذهبی بودن، به دین و مذهب چسپیدن

اسم مصدر مرکبترکیب دری و عربی/es.laam.za.da.gee/اسلام زدگی
؟؟؟  

یعنی بازگشت به اسلام. و این به کسانی اطلاق می گردد که در حقیقت به اسلام باوری ندارند، لاکن از روی زمانه و بخاطر غرض، به اسلام رجعت می کنند. اکثریت  احزاب سیاسی اسلامی امروز از همین قماش اند

اسم مرکب - صفتترکیب دری و عربی اسلام مأبی
Fundamentalism  

​اسلام‌گرایی که میتوان آنرا بنیادگرایی اسلامی نامید، یک ایدئولوژی سیاسی‌ با هدف نابودی حکومت سکولار و استقرار حکومت دینی است. می‌توان آن را قیامی‌بر ضد ارزش‌های غربی و واکنشی به بحران جهان اسلام در رویارویی با مدرنیته دانست

اسم مصدر مرکبترکیب دری و عربی اسلام‌گرایی
Islamic

​هر هغه څه چې د اسلام په دین، تاریخ او مدنیت پورې اړه ولري

 

ترکیب عربی و دری، به معنی هر چیز مربوط به دین و تاریخ و مدنیت اسلام​

صفتترکیب دری و عربی/es.laa.mee/اسلامی
Islamism

​د اسلامي شریعت او اسلامي فلسفې پیرو، د اسلامي اعتقاداتو لاروی

 

کلمۀ عربی /اسلامیة/، به معنی مسلمان بودن - پیرو شریعت و فلسفۀ اسلام بودن - پیرو همه اعتقادات اسلامی. / هاشمیان​

مصدر جعلی - اسم مصدرعربی/es.laa.mi.yat/اسلامیت
کتابخانه آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
نوع محتوادونلود / لینکملاحظاتنویسنده/ لیکوالبخشعنوان
دین، روحانیت و فلسفهدونلود/لینک

​لیکوال: مولانا محمد ادریس کاندهلوی
ژباړن: شیر خان حساس

سایر نویسندگاندیناسلامی عقاید
جغرافیه
شرحمعرفی مختصرکتگوریاسم یا کلمه
 

​ قریه ایست که به فاصله ۸۵ کیلومتر در شمال غرب قلعهٔ) (اقچه) مرکز حکومت درجه اول اقچه (مربوط حکومت کلان شبرغان ولایت مزار شریف واقع و بین خط طول البلد ۶۶ درجه ) - ۵ دقیقه - ۳۶ ثانیه مشرقی و عرض البلد ۳۶ درجه - ۵۹ دقیقه - ۴ ثانیه شمالی واقع شده است. (قاموس جغرافیای افغانستان)

قریهقریهٔ اسلام
 

​ قریه ایست به فاصله ۱۲ کیلومتر در شمال علاقه داری الیشنگ مربوط حكومتكلان لغمان ولایت (مشرقی) که بین خط طول البلد ۷۰ درجه - ۶ دقیقه مشرقی و عرض البلد ۳۴ درجه - ۴۸ دقیقه - ۵۷ ثانیه شمالی واقع شده است. شما که عامه اسلام آباد قریه ایست که در حوزۀ حکومت اعلی فراه واقع شده است. (قاموس جغرافیای افغانستان)

قریهقریهٔ اسلام آباد
 

​قریه ایست به فاصله ۴۵،۵ کیلومتر در شمال شهر میمنه و متصل سرکی که به طرف حکومت شیرین تگاب مربوط حکومت اعلی (میمنه) میرود واقع بوده و به خط طول البلد ۶۴ درجه - ۵۱ دقیقه - ۴۸ ثانیه مشرقی و عرض البلد ۳۶ درجه - ۱۳ دقیقه - ۲۵ ثانیه شمالی کائن میباشد.(قاموس جغرافیای افغانستان)

قریهقریهٔ اسلام قلعه
 

​قریه ایست به فاصله ۳۵ کیلومتر در شرق قریۀ شیوه که در علاقه کتر مربوط ولایت (مشرقی واقع و به خط طول البلد ۷۰ درجه - ۳۸ دقیقه - ۲۴ ثانیه مشرقی و عرض البلد شمالی ۳۴ درجه - ۳۵ دقیقه - ۱۵ ثانیه واقعست اسلام علی قریه ایست که به فاصله ۵ ۵ کیلومتر در بلوک النجان که از مربوطات ولایت هرات میباشد واقع شده است. (قاموس جغرافیای افغانستان)

قریهقریهٔ اسلامپور
 

​قریه ایست که به فاصله ۷ کیلومتر در شمال قریه دربند در علاقه مهمند دره مربوط ولایت مشرقی واقع بوده و به خط طول البلد ۷۱ درجه - ۳ دقیقه - ۳۱ ثانیه مشرقی و عرض البلد ۳۴ درجه - ۸ دقیقه - ۲۷ ثانیه شمالی کائن است.(قاموس جغرافیای افغانستان)

قریهقریهٔ اسلامی

​پس از او به سرک خط سیر دریا را تعقیب نموده به طرف شرق پیش میرود عرض وادی هم متدرجاً کم می گردد و بعد از (۴۵) کیلومتر به قریه خواجه چشت (رح) مواصلت می نماید خواجه چشت درۀ باطراوت و خوش آب و هوائی بوده دارای آبادی های زیاد و بنا های تاریخی،  لين تيلفون می باشد و آرامگاه حضرت سلطان مودود چشتی هم در آنجا واقعست. به فاصله (۱۲) کیلومتر از خواجه چشت پل معروف (شیر خواج) را که بر دریای هریرود تعمیر و از آهن ساخته شده است عبور نموده بعد از طی (۳۵ کیلومتر مسافه به کوتل بزرگ و مرتفعی می رسد و راه شکل مارپیچی را اختیار و بعد از قطع فاصله (۸) کیلومتر از کوتل می گذرد و به سرچشمه (باغ مرکز تابستانی) حکومت شهرک می رسد. بعد از سرچشمه باغ سرک ۶۰ کیلومتر مسافه دیگر را در نشیب و فراز تپه  های خورد و بزرگی قطع نموده به قریه آهنگران که علاقه چخچران است واصل می شود از آهنگران گذشته بعد از طی ۴ کیلومتر مسافه سرک به دو شعبه تقسیم می شود. یک شعبه آن به سمت جنوب ممتد شده بعد از طی ۱۵۰ کیلومتر بمركز غور وصل می شود.

شعبه دیگر از آهنگران به طرف شرق پیش رفته بعد از ۱۵ کیلومتر به موضع (کاسی) مرکز چخچران وصل می گردد در کاسی رباط سراجیه و در مجاورت آن باغ عمومی جدید احداث و عمارت حکومتی و یک پل پخته آباد گردیده است هکذا یک هوتل عصری بنا یافته است. این موضع خیلی سرد بوده و اشجار کمتر دیده می شود سرک از کاسی گذشته و بعد از قطع ۳۰ کیلومتر بقريه (شينه واصل می شود این موضع بکنار دریای اهل واقع می باشد سرک در نزدیکی شینه از دریای لعل گذشته بعد از فاصله (۵) کیلومتر به موضع «کورک) می رسد از کورک به فاصله ۵ کیلومتر دیگر سرک بموضع دلت یار که آخرین علاقه هرات و حد فاصل بين حدود ولایت کابل و هرات می باشد وصل می گردد دولت یار بذریعه لین تیلفون هم وصل گردیده و یک هوتل نسبتاً عصری نیز دائر است. (قاموس جغرافیای افغانستان)

​راه هرات و اسلام قلعه:  بین شهر هرات و اسلام قلعه (۱۲۰) کیلومتر مسافه است سرکیکه شهر هرات را با سلام قلعه وصل .می کند از گوشه شمال مغرب شهر هرات جدا شده و پس از طی مسافه (۲) کیلومتر از آبادی های شهر و قصبات آن خارج و بحاشیه شمال جلگه در دامنه کوه از بین اراضی لا مزروع در سطح همواری سیر، می نماید طرف راست سرک اراضی خشک و ریگ زار و طرف چپ آن سرسبز و دورنمای آبادی دو طرفه هریرود دیده می شود پس از ۲۵ کیلومتر مسافه به طرف چپ سرک باز یک سرک دیگری از سرک اصلی جدا شده به طرف قریه شکیبان می رود. این قریه پر جمعیت بوده و یک باب مکتب هم در آن تاسیس شده است. سرک به فاصله (۱۲)کیلومتر در اراضی هموار پیش رفته و به منزل سوم موسوم به (شبش) می رسد ولی از اینجا به بعد به صورت مارپیچ در بین تپه ها سیر کرده پس از نشیبها و فرازها به «تیرپل» که بر فراز هریرود ساخته شده می رسد از پل ناگذشته سرکی به سمت راست به جانب «سال» جدا گردیده است،  این سرک از شمال کهسان عبور نموده متصل و موازی به خط سر حدی دولت ایران بداخل علاقه گلران پیش میرود و ازین جا تاکهسان ۵ کیلومتر تخمین می شود. سرک عمومی از تیر پل پس از طی (۱۵) کیلومتر به اسلام قلعه که سر حد افغانستان و ایران است مواصلت می نماید. در اسلام قلعه دائره سر حد، داری شعبه، گمرک عمارات عصری برای بود و باش مامورین سر حدی و توقف مسافرین نیز وجود دارد پاسپورتها درین جا ویزه و ملاحظه می شود . راه هرات و چخچران راهی که از کابل به چخچران می رود اولتر فاصله بین او به و هرات را که راه عمومی و موتر رو است طی می کند از هرات تا اوبه (۹۶) کیلومتر فاصله است این سرک گذشته از (زلمی کوت) جدا شده به طرف او می رود.(قاموس جغرافیای افغانستان)

مسیر راهمسیر راه هرات - اسلام قلعه
 

​ولسوالی اسلام قلعه در غرب ولایت هرات قرار داشته و سرحد بین ایران و افغانستان میباشد. بندر اسلام قلعه یکی از فعالترین و مهمترین بنادر افغانستان محسوب میگردد

ولسوالیولسوالی اسلام قلعه